Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния квартал Лозенец останаха без

...
Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния квартал Лозенец останаха без
Коментари Харесай

Около 1700 души в „Лозенец“ останаха без ток заради изкопни дейности

Около 1700 клиенти на ЧЕЗ Разпределение България в столичния квартал " Лозенец "  останаха без електрозахранване в продължение на 1 час и 15 минути във вторник по обяд, откакто строителна компания прекъсна кабел 10 киловолта, благосъстоятелност на сдружението, оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

В известието се показва, че поради активизирането на строителните и ремонтни действия през лятото, зачестяват случаите на скъсани кабели и това основава неудобства за семействата, бизнеса и институциите.

Близо 70 000 семейства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България са били оставени без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон досега. Изключванията са траяли сборно близо 100 часа.

Строителните проекти би трябвало авансово да се съгласуват с ЧЕЗ Разпределение, като в границите на това координиране сдружението в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да го уведоми за деня и мястото на пускане на изкопните действия, напомнят от сдружението, като означават, че в огромна част от случаите тези условия не се съблюдават.

Освен това от компанията показват, че постоянно информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане, което прави реакцията невъзможна. За да отдели запас за строителните обекти, е належащо компанията да бъде осведомена най-малко две седмици предварително за деня, в който ще бъдат осъществявани изкопни действия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР